Bakdagar


Bakdagar på alvar & ivar surdegsbageri


VARJE DAG bakar vi följande sorter:


Vetesur, Rågsur, Dinkel, Jean-Paul, Småsur, Frukt & Nöt (ej onsdagar), vetesurbaguette, rågsurbaguette, dinkelfralla, frukt & nötfralla, vetebagge, rågbagge och kanel- och kardemummabullar, (observera att ändringar kan förekomma med kort varsel, samt inför högtider).


TISDAG bakar vi även: 
Suralvar stor & liten, Finsk råg, säsongsbröd och Sesamsnurra.




ONSDAG bakar vi även:
 Citron & Vallmo, säsongsbröd och Sesamsnurra (ej Frukt & Nöt).




TORSDAG bakar vi även
: Suralvar stor & liten, Bjørn, säsongsbröd och Sesamsnurra.




FREDAG bakar vi även
: Bruno stor & liten, Finsk råg, Valnöt, säsongsbröd och Sesamsnurra (samt ibland Frukt de luxe sista fredagen vaje månad).




LÖRDAG bakar vi även
: Suralvar stor & liten, Bruno stor & liten, Gotlandsbröd, Kumminbröd, Sven-Åke och Chokladbröd.
 



Oftast bakas något säsongsbröd, t ex Bettan, Äppelbröd, Nässelbröd, Vörtbröd eller liknande. Fråga i butiken efter senaste nytt. Vi reserverar oss för ändringar.

 Beställ gärna i förväg för att vara säker på att få det du vill ha. Till lördagar och inför storhelger kan man boka i vår webshop, annars är man alltid välkommen att ringa, vårt tel nr är 031-130313.


Vi rekommenderar att bröden förvaras invirade i en linnehandduk i rumstemperatur, ej i plastpåse eller kylskåp. På så vis får brödet andas lite och man bevarar skorpan som i sin tur hjälper brödet att bevara den goda insidan. 
Hållbarheten är bra, från ett par dagar upp till en vecka beroende på sort, storlek och förvaring.


Vi hanterar hasselnötter, valnötter, sesamfrö och mandel i lokalen,

spår kan finnas i alla bröd.

Våra bröd och bakverk är tillverkade av alvar & ivar surdegsbageri enligt

EUs regler om ekologisk produktion.